Περιοδοντολογία

Η περιοδοντίτιδα είναι ο κύριος λόγος απώλειας δοντιών. Η συχνότερη αιτία δημιουργίας της νόσου είναι η μικροβιακή πλάκα που σχηματίζεται στην επιφάνεια των δοντιών και με την πάροδο του χρόνου δημιουργείται η γνωστή πέτρα. Παράγοντες όπως το κάπνισμα, οι ορμονικές διαταραχές, ο σακχαρώδης διαβήτης, ακόμα και η εγκυμοσύνη συμβάλουν στην επιδείνωση της νόσου.

Περιοδοντίτιδα
Περιοδοντίτιδα

Με την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της περιοδοντίτιδας θα αποφύγουμε την επέκταση της φλεγμονής σε βάθος στους ιστούς, την σταδιακή αποκόλληση των ούλων και την καταστροφή του οστού που στηρίζει της ρίζες των δοντιών.

Η πρόληψη της περιοδοντίτιδας περιλαμβάνει συχνό καθαρισμό από τον οδοντίατρο με τα κατάλληλα εργαλεία για σωστή απομάκρυνση της οδοντικής πλάκας. Το σωστό βούρτσισμα, τουλάχιστον δυο φορές την ημέρα, τα μεσοδόντια βουρτσάκια και η χρήση οδοντικού νήματος περιορίζουν την ανάπτυξη οδοντικής πλάκας.

Στα ιατρεία μας, είτε πρόκειται για έναν απλό καθαρισμό, είτε για μια θεραπεία περιοδοντίτιδας, φροντίζουμε οι θεραπείες να είναι εντελώς ανώδυνες ενώ παράλληλα, παρακολουθούμε την επούλωση των ούλων μέσα από ένα οργανωμένο σύστημα επανεξετάσεων.